Collectie     Nederlands Deutsche Sprache
Terug naar Dutch Leather CollectionPrijzen kunt u via e-mail aanvragen.

bank Bremen sofa - Kenia leder
bank Bremen sofa vintage leer


Microleder Bull
Synoniemen: microvezelleder , ecoleder
.

Microleder is een ledersoort met een microvezel toplaag. Dit wil zeggen dat er op de ruwe onderlaag van de runderhuiden een microvezel toplaag wordt gedrukt. Deze toplaag geeft het leder een twee kleuren effect. Het twee kleuren effect draagt bij aan het romantische karakter van het leder.

Door dit effect is het mogelijk om verschillen te krijgen in licht en donker tussen de verschillende pandjes. Deze verschillen geven het leder een extra dimensie en zijn derhalve geen reden tot reclamatie.

De microvezel toplaag geeft het leder een hoog aaibaarheidsgehalte. Dit samen met het romantische twee kleuren effect zorgt voor een zeer gewilde ledersoort.

Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, zal er altijd sprake zijn van enige plooivorming.

Onderhoud:
Het is niet nodig om dit leder te onderhouden met een poets- of vetmiddel, omdat het is behandeld met een vuilafstotend middel.

Mocht er geknoeid worden met bijvoorbeeld koffie, thee of melk dan zal dit niet direct worden opgenomen door het leer. De waterafstotende behandeling zorgt voor het niet direct doorlaten van vloeistoffen, echter wanneer het niet wordt afgedaan zal er verzadiging optreden waardoor de vloeistof wel in het leder kan dringen.

Ter voorkoming hiervan moet de vloeistof direct geabsorbeerd moeten worden door middel van het deppen met keukenpapier. Het is raadzaam om het leder 3 tot 4 keer per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray voor microvezels.

Het schoonmaken van een meubel met Microleder blijft beperkt bij het rustig wrijven over het leder met een zachte, droge of licht vochtige doek. Het is absoluut af te raden om hard over het leder te schrobben met een ruwe handdoek aangezien dan de bovenlaag kapot geschuurd kan worden.

Om te voorkomen dat het leder door een of ander middeltje wordt aangetast (zoals door alkalische stoffen), is het raadzaam om alle middeltjes te vermijden en de stoel alleen schoon te maken met een droge of licht vochtige doek. Eventuele vlekken mogen licht worden opgeruwd. Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring.


Bull - Microleder - Ecoleder
 
Keuze uit diverse ledersoorten:
Kenialeder, Vintageleder, Toledoleder, Rodeoleder, Amazoneleder, Buffalo leer, Touch leer, Rancho leder, Savanne leder, Tribe leder.
Kenialeder, Vintageleder, Toledoleder, Rodeoleder, Amazoneleder, Buffalo leer, Touch leer, Rancho leder, Savanne leder, Tribe lede
 
 
 
 

Dutch Leather Collection - Bank Bremen


lederen bank Bremen met microleder Bull - ledersofa

Stoere bank Bremen met onderhoudsvriendelijk microleder / ecoleder Bull

De bank Bremen is een allemansvriend die past in heel veel interieurstijlen. De bekleding microleder Bull geeft deze bank tevens een zachte fluwelen touch!

Maar het belangrijkste is het hoogwaardige zachte zitcomfort. Aangezien dit moeilijk onder woorden gebracht kan worden, nodigen we u uit om in alle rust dit comfort in onze showroom te ervaren. We staan voor u klaar om u te adviseren over de verschillende maten, kleuren en andere leersoorten of stoffen waarin deze bank te verkrijgen is.


Product informatie:
- Opbouw: massieve houtdelen en mdf
- Zitkussen: HR koudschuim soft vulling op nozagvering
- Rugkussens: siliconenstaafjes
- Poten: metalen poten in chroom of zwart
- Afwerking kussens: gevouwen naden
- Meekleurend garen of kontrast garen


Afmetingen:
Bremen (BxHxD)

fauteuil 101x87x97
1½ zits 126x87x97
2 zits 166x87x97

2½ zits 186x87x97
3 zits 216x87x97
3½ zits 233x87x97
4 zits 256x87x97
sierkussen

De bank Bremen kan ook als hoekbank worden besteld.

Prijsindicatie:
3 zits bank (216cm) zoals hierboven afgebeeld met Bull Cognac € 950,-

 
Voor prijzen of vragen zijn we u graag per e-mail of telefonisch tot dienst!