Collectie     Nederlands Deutsche Sprache
Terug naar Dutch Leather CollectionPrijzen kunt u via e-mail aanvragen.


l'Ancora Collection

 

Ledersoorten en kleuren
De afgebeelde lederkleuren kunnen afwijken van de werkelijke kleuren.


 
Africa Leder

Africa leder Blonde

Africa leder
- Blonde


Africa lederMilk White

Africa leder
- Milk White


Africa leder Cosmos
Africa leder
- Cosmos

Africa leder Jade
Africa leder
- Jade

Africa leder Walnut
Africa leder
- Walnut

Africa leder Cognac
Africa leder
- Cognac

Africa leder Tabac
Africa leder
- Tabac

Africa leder Theaterrood
Africa leder
- Theaterrood

Africa leder Tin
Africa leder
- Tin
 

Wat is Africa leder?
Synoniemen: Africaleder, Afrikaleder, Africaleer, Afrikaleer, Afrika leer, Afrika leder, Africa-leer, Africa-leder,Afrika-leer, Afrika-leder

Africa leder/ Africaleer is een ledersoort met een stoere uitstraling en een dikte van 1.3- 1.5 mm.

De herkomst van de huiden is Europa en Noord Italië.

Africa leder is chroomgelooid met een plantaardige nalooiing. Door een speciale mix van wax en olie krijgt het leder zijn stoere ‘softlook’ en voelt het tevens prettig aan. Africa leder ziet er stoer uit met zijn natuurlijke netenbeten, hoornsteken, genezen krassen en kleurschakeringen.

Van fabriekswegen is het leder voorzien van een middelsterke beschermlaag, waardoor het tot op zekere hoogte water-, vuil en vetafstotend is.

Door zijn middelsterke finishing (6-7 op de schaal van 10) zal het leder in de loop der tijd en afhankelijk van gebruik, gebruikskenmerken gaan vertonen.

Wij adviseren U, afhankelijk van gebruik en naar Uw eigen beoordeling, na ca. 8 maanden de beschermlaag door middel van een kleurloze spray te reactiveren.
Deze spray ontvangt u van ons gratis bij aanschaf van een bankstel. Met alle overige onderhoud aan het leder adviseren wij U terughoudendheid.

Congo leder

Congo leder Middenbruin

Congo leder
- Middenbruin


Congo leder Donkerbruin

Congo leder
- Donkerbruin


Congo leder Zwart

Congo leder
- Zwart

Wat is Congo leder?
Synoniemen: Congoleder, Congoleer, Congo leer, Congo-leder, Congo-leer.

Leverbaar in de kleuren:
- Middenbruin
- Donkerbruin
- Zwart


Congo leder is een ledersoort met een microvezel toplaag. Dit wil zeggen dat er op de ruwe onderlaag van de runderhuiden een microvezel toplaag wordt gedrukt. Deze toplaag geeft het leder een twee kleuren effect. Het twee kleuren effect draagt bij aan het romantische karakter van het leder.

Door dit effect is het mogelijk om verschillen te krijgen in licht en donker tussen de verschillende pandjes. Deze verschillen geven het leder een extra dimensie en zijn derhalve geen reden tot reclamatie.

De microvezel toplaag geeft het leder een hoog aaibaarheidsgehalte. Dit samen met het romantische twee kleuren effect zorgt voor een commercieel succesvolle ledersoort.

Congoleder heeft een dikte van 1,2 - 1,4 mm, dit is 30% tot 50% dikker dan normaal geverfd leder. Door deze dikte is Congo leder sterker en heeft het een hele mooie, volle, dikke uitstraling.

Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, zal er altijd sprake zijn van enige plooivorming.

Onderhoud:
Het is niet nodig om dit leder te onderhouden met een poets- of vetmiddel, omdat het is behandeld met een vuilafstotend middel.

Mocht er geknoeid worden met bijvoorbeeld koffie, thee of melk dan zal dit niet direct worden opgenomen door het leer. De waterafstotende behandeling zorgt voor het niet direct doorlaten van vloeistoffen, echter wanneer het niet wordt afgedaan zal er verzadiging optreden waardoor de vloeistof wel in het leder kan dringen.

Ter voorkoming hiervan moet de vloeistof direct geabsorbeerd moeten worden door middel van het deppen met keukenpapier. Het is raadzaam om het leder 3 tot 4 keer per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray voor microvezels.

Het schoonmaken van een stoel met Congo leder blijft beperkt bij het rustig wrijven over het leder met een zachte, droge of licht vochtige doek. Het is absoluut af te raden om hard over het leder te schrobben met een ruwe handdoek aangezien dan de bovenlaag kapot geschuurd kan worden.

Om te voorkomen dat het leder door een of ander middeltje wordt aangetast (zoals door alkalische stoffen), is het raadzaam om alle middeltjes te vermijden en de stoel alleen schoon te maken met een droge of licht vochtige doek. Eventuele vlekken mogen licht worden opgeruwd. Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring.Toledo leder
Wat is Toledo leder?
Synoniemen: Toledoleder, Toledoleer, Toledo leder, Toledo leer, Toledo-leder.

Toledo leder is van een hoogwaardige kwaliteit en zeer gebruiksvriendelijk...

De van oorsprong Zuid Amerikaanse runderhuiden worden in de Italiaanse looierij verder afgewerkt.
Het leder is licht opgeschuurd, waarna het van een Toledo-prent en een beschermende finish-laag is voorzien. Deze finish werkt vuilafstotend en zal in hoge mate voorkomen dat gemorste vloeistoffen e.d. in het leder trekken.

Het Toledo-leder is 1,2-1,4 mm dik, is door en door geverfd en is een van de meest gebruiksvriendelijke ledersoorten op de markt.

Elke verwerkte huid bezit zijn eigen typische karakteristieke kenmerken. Lichte huidbeschadigingen, huidplooien, verdikte prikkeldraadbeschadigingen en eventuele nog vaag zichtbare doorschijning van een brandmerk, accentueren de echtheid van het materiaal en behoren tot het karakter van het leder en beïnvloeden de gebruikswaarde niet. Enige plooival in het leder van de zittingen en of ruggen is onvermijdelijk en zijn inherent de modellering.

Als onderhoudsadvies kunnen wij U adviseren: Leather Protection Set voor het reinigen en beschermen van het leder.
Deze ontvangt U gratis bij aanschaf van een bankstel.
   
Rancho leder
Wat is Rancho leder?
Synoniemen: Rancholeder, Rancholeer, Rancho leer, Rancho-leder, Rancho-leer.

Leverbaar in de kleuren:
- Lichtbruin
- Donkerbruin
- Antraciet


Rancho leder is een geheel nieuwe leersoort.

Het leder met een dikte van 1,4mm is een semi-aniline leder met een gedeeltelijke vegetabele milieuvriendelijke nalooing, afgewerkt met een op water gebaseerde natuurlijke finish.

Door deze natuurlijke afwerking krijgt uw lederen bankstel een eerlijk nerfbeeld en komen de karaktervolle eigenschappen van dit leer optimaal tot hun recht.

De origine van de huiden is de mannelijke Egyptische buffel.

Enige kleurnuance in de huid is niet te voorkomen en vormen tesamen met natuurlijke kermerken zoals insectenbeten en lichte schrammen de karaktervolle eigenschappen van het Rancho leder.
 
 
 

Dutch Leather Collection - Leder Bank Hunter


l'Ancora Collection - Leder Bank Hunter met combinatie africaleder en canvas.
 
Bankstel Hunter van Nederlands fabrikaat!

Het model Hunter is een echte blikvanger in uw woonkamer door het gebruik van de twee verschillende materialen voor de bekleding. De combinatie van het africa leder met de canvas stof geeft deze bank een zeer exclusieve uitstraling. Het hoogwaardige Argentijns natuurleder (Africaleder) is duurzaam en kan zeer gemakkelijk worden onderhouden.

Maar het belangrijkste is uiteraard het zitcomfort. Aangezien dit moeilijk onder woorden gebracht kan worden, nodigen we u uit om in alle rust dit comfort in onze showroom te ervaren. We staan voor u klaar om u te adviseren over de verschillende maten, kleuren en andere leersoorten (o.a. congoleder - appacheleder - pilotenleer) waarin deze bank te verkrijgen is.


Product informatie:
- Opbouw: massieve houtdelen
- Zitkussen: koudschuim vulling op nozagvering
- Rugkussens: schudvulling
- Achterzijde van echt leder
- Leverbaar in 4 maten - de 4-zits ook verkrijgbaar in 2 delen
- Poten: Hout donker
- Afwerking kussens: dubbele stiknaden

Afmetingen:
Hunter (BxHxD)

1½ zits 112x92x108
2½ zits 187x92x108
3 zits 222x92x108
4 zits 262x92x108
4 zits deelbaar 262x92x108
Losse verzwaarde tas
Vaste zijtassen
kussen 70x70
Hocker 81X48X81

Een kleinere variant met een korter en lager zitvlak is de bank model Scotland.

Voor prijzen of vragen zijn we u graag per e-mail of telefonisch tot dienst!