CollectieHomerun Collectie

Comfortabele lederen fauteuils van Nederlands fabrikaat. Leverbaar in 78 verschillende uitvoeringen en in diverse leer kwaliteiten.

Moderne, trendy of klassieke fauteuils...

In onze showroom kunt u een aantal van de modellen uit de Homerun Collectie bekijken en aan de hand van deze modellen zelf uw persoonlijke fauteuil samenstellen.

Afmetingen: Klik hier voor het overzicht

Bij elk model is tevens een bijpassende hocker leverbaar.

Een Homerun fauteuil koopt u al vanaf
€ 549,00
Prijs informatie kunt u via e-mail aanvragen.

 

Homerun Collectie - lederen fauteuils

 

Homerun Collectie - Hocker Capiton
Hocker Capiton

Homerun Collectie - Hocker Plato
Hocker Plato

Homerun Collectie - Hocker 55
Hocker 55

Lederkwaliteiten:

Amazone leder
Topsoft leder
Tasan leder
Torro leder
Premium leder
Morgana leder
Old leder
Venice leder
Lotus leder
Afrika leder
 

_________________________________

Wat is Amazone leder?

Synoniemen: Amzaoneleer, Amazone leer, Amazoneleder.

Huidtype : Runderhuiden
Looiing : Chroom
Dikte : 1.3 / 1.5 mm.
Finish : Leder met microvezel

Amazone leder is een ledersoort met een micro vezel bovenlaag. Dit wil zeggen dat er op de ruwe onderlaag van de runderhuiden een microvezel bovenlaag wordt gedrukt. Deze bovenlaag geeft het leder een twee kleuren effect. Het twee kleuren effect draagt bij aan het romatische karakter van Amazone leder.

Door dit effect is het mogelijk om verschillen te krijgen in licht en donker tussen de verschillende pandjes. Deze verschillen geven het leder een extra dimensie en zijn derhalve geen reden tot reclamatie.

De micro vezel bovenlaag geeft het leder een hoog aaibaarheidsgehalte. Dit samen met het romantische twee kleuren effect zorgt voor een commercieel succesvolle ledersoort.

Amazone leder heeft een dikte van 1,5 mm, dit is 30% tot 50% dikker dan normaal geverfd leder. Door deze dikte is Amazone leder sterker en heeft het een hele mooie, volle, dikke uitstraling.

Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, zal er altijd sprake zijn van enige plooivorming.

Onderhoud:
Het is niet nodig om dit leder te onderhouden met een poets- of vetmiddel, omdat het is behandeld met een vuilafstotend middel.

Mocht er geknoeid worden met bijvoorbeeld koffie, thee of melk dan zal dit niet direct worden opgenomen door het leer. De waterafstotende behandeling zorgt voor het niet direct doorlaten van vloeistoffen, echter wanneer het niet wordt afgedaan zal er verzadiging optreden waardoor de vloeistof wel in het leder kan dringen.

Ter voorkoming hiervan moet de vloeistof direct geabsorbeerd moeten worden door middel van het deppen met keukenpapier. Het is raadzaam om het leder 3 tot 4 keer per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray voor microvezels. Het schoonmaken van een stoel met Amazone leder blijft beperkt bij het rustig wrijven over het leder met een zachte, droge of licht vochtige doek. Het is absoluut af te raden om hard over het leder te schrobben met een ruwe handdoek aangezien dan de bovenlaag kapot geschuurd kan worden.

Om te voorkomen dat het leder door een of ander middeltje wordt aangetast (zoals door alkalische stoffen), is het raadzaam om alle middeltjes te vermijden en de stoel alleen schoon te maken met een droge of licht vochtige doek. Eventuele vlekken mogen licht worden opgeruwd. Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring.

_________________________________

Wat is Topsoft leder?

Synoniemen: Topsoftleder, Topsoft leer, Topsoftleer.

Huidtype : Runderhuiden, nerfleder
Looiing : Chroom
Dikte : 1.0 / 1.1 mm.
Finish : Vol-Aniline, transparant en BOTERZACHT

Topsoft leder is gemaakt van chroom gelooide runderhuiden. Topsoft leder is een natuurlijke ledersoort zonder afsluitende finish. Huiden worden door vatverving op kleur gebracht en nadien niet meer met verf bewerkt.

Hierdoor ontstaat het meest natuurlijke beeld wat je van leder kunt verwachten. Omdat we hier dus praten over vol-aniline leder is de grip en de touch boterzacht en is Topsoft het meest soepele leder.

Door deze behandeling heeft dit leder een hele mooie uitstraling, waarbij je heel goed de echtheid van de natuur kunt herkennen. Door het ontbreken van de afsluitende finishlaag ontstaat een transparante optiek met verschillende kleurnuances, waardoor er sprake is van "dieptebeeld" in het leder.

Door deze behandeling kunnen kleurverschillen in onderlinge panden voorkomen, die karakteristiek zijn voor Topsoft leder. Doordat dit leder dus een natuurlijk karakter heeft kunnen oneffenheden zoals: insectenbeten, littekens, aders, structuurafwijkingen, vouwen etc. zichtbaar zijn.

Klanten die voor deze ledersoort kiezen, dienen deze natuurlijke kenmerken te accepteren of liever gezegd, te waarderen.

Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, kan er altijd sprake zijn van enige plooivorming.

Onderhoud:
Aangezien de toplaag van Topsoft niet gefixeerd is behoeft dit leder onderhoud. Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging te voorkomen kunt u het leder 2 tot 3 maal per jaar behandelen met een ledervoeding of ledercreme voor aniline ledersoorten.

Het is raadzaam om het leder 3 tot 4 per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray. Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring.

Door het natuurlijke karakter van aniline bestaat er altijd meer kans op verkleuring dan bij pigment of afgedekt leder. Topsoft leder blijft, zoals iedere ledersoort, gevoelig voor scherpe voorwerpen of ruwe materialen (spijkerbroeken).

 

_________________________________

Wat is Tasan leder?

Synoniemen: Tasanleder, Tasan leer, Tasantleer.

Huidtype: Runderhuiden
Looiing: Chroom
Dikte: 1.3 / 1.5 mm.
Finish: Leder met microvezel

Tasan leder is een ledersoort met een micro vezel bovenlaag. Dit wil zeggen dat er op de ruwe onderlaag van de runderhuiden een microvezel bovenlaag wordt gedrukt. Deze bovenlaag geeft het leder een twee kleuren effect. Het twee kleuren effect draagt bij aan het romatische karakter van Tasan leder.

Door dit effect is het mogelijk om verschillen te krijgen in licht en donker tussen de verschillende pandjes. Deze verschillen geven het leder een extra dimensie en zijn derhalve geen reden tot reclamatie. De micro vezel bovenlaag geeft het leder een hoog aaibaarheidsgehalte.

Dit samen met het romantische twee kleuren effect zorgt voor een commercieel succesvolle ledersoort. Tasan leder heeft een dikte van 1,5 mm, dit is 30% tot 50% dikker dan normaal geverfd leder. Door deze dikte is Tasan leder sterker en heeft het een hele mooie, volle, dikke uitstraling.

Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, zal er altijd sprake zijn van enige plooivorming.

Onderhoud:
Het is niet nodig om dit leder te onderhouden met een poets- of vetmiddel, omdat het is behandeld met een vuilafstotend middel. Mocht er geknoeid worden met bijvoorbeeld koffie, thee of melk dan zal dit niet direct worden opgenomen door het leer.

De waterafstotende behandeling zorgt voor het niet direct doorlaten van vloeistoffen, echter wanneer het niet wordt afgedaan zal er verzadiging optreden waardoor de vloeistof wel in het leder kan dringen. Ter voorkoming hiervan moet de vloeistof direct geabsorbeerd moeten worden door middel van het deppen met keukenpapier.

Het is raadzaam om het leder 3 tot 4 keer per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray voor microvezels.
Het schoonmaken van een stoel met Tasan leder blijft beperkt bij het rustig wrijven over het leder met een zachte, droge of licht vochtige doek. Het is absoluut af te raden om hard over het leder te schrobben met een ruwe handdoek aangezien dan de bovenlaag kapot geschuurd kan worden.

Om te voorkomen dat het leder door een of ander middeltje wordt aangetast (zoals door alkalische stoffen), is het raadzaam om alle middeltjes te vermijden en de stoel alleen schoon te maken met een droge of licht vochtige doek. Eventuele vlekken mogen licht worden opgeruwd. Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring.

 

_________________________________

Wat is Torro leder?

Synoniemen: Torroleer, Torro leer, Torroleder.

Huidtype: Runderhuiden, nerfleder
Looiing: Chroom
Dikte: 1.3 / 1.5 mm.
Finish: Gesloten finish, dekkende verf.

Torro leder is gemaakt van chroom gelooide runderhuiden. Torro leder wordt licht geschuurd en vervolgens geverfd met dekkende verfstoffen (pigmentverf). Deze verfstoffen zorgen voor een redelijk uniform karakter en verdoezelen in grotere mate de eventueel onderliggende littekens of insectenbeten.

Uiteraard zijn bij een natuurproduct de natuurlijke kenmerken niet voor 100% te verdoezelen en zullen aders, strepen, littekens, brandmerken en insectenbeten nog enigszins zichtbaar zijn. Aangezien de nerf van de huid na het verven een wat gladde uitstraling heeft, wordt het leder nageprent.

Door deze prent zullen de onderlinge structuurverschillen minder zijn dan bij ledersoorten zonder een dekkende verflaag. Om een goede grip en souplesse op het leder te houden worden de huiden na alle verfbehandelingen gewalkt. Hierdoor worden de huiden wat soepeler gemaakt en dit bevorderd de mooie, volle uitstraling van Torro leder.

Torro leder heeft een dikte van 1,3 tot 1,5 mm, dit is 30% tot 50% dikker dan normaal geverfd leder. Door deze dikte is Torro leder sterker en heeft het een hele mooie, volle, dikke uitstraling. Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, zal er altijd sprake zijn van enige plooivorming.

Onderhoud:
Aangezien Torro leder een "afgesloten finish" heeft en de toplaag waterafstotend is gemaakt behoeft dit leder minimaal onderhoud. Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging van de verflaag te voorkomen kunt u het leder 1 tot 2 maal per jaar behandelen met een ledervoeding voor afgedekte en gefixeerde ledersoorten.
Zonder deze behandeling kan het leder door temperatuur - en vochtigheidsverschillen gaan uitdrogen wat het leder niet ten goede komt. De bekende bedrijven die ledermiddeltjes verkopen hebben deze ledervoeding in hun assortiment. De "gesloten finish" geeft uiteraard meer bescherming aan het leder dan ledersoorten met een "open finish". Echter blijft ook Torro leder, zoals iedere ledersoort, gevoelig voor scherpe voorwerpen of ruwe materialen (spijkerbroeken).

 

_________________________________

Wat is Premium leder?

Synoniemen: Premiumleer, Premium leer, premiumleder.

Huidtype: Buffel nerfleder
Looiing: Plantaardig
Dikte: 1.3 / 1.5 mm.
Finish: Olie / Wax

Premium leder is stoer buffelleder en ziet er robuust en wild uit zoals het beest zelf ook is. De huiden worden met plantaardige stoffen gelooid, waarna de nerf handmatig met olie en wax wordt behandeld om het leder een ruig karakter te geven . Premium wordt puur met aniline verfstoffen (transparante verf) geproduceerd , zodat dan ook niets van de karakteristieken van de huiden worden bedekt.

De schoonheid van dit leder zit verscholen in de verschillende kleurnuances, de natuurlijke foutjes zoals insectenbeten en schrammen en met name de prachtige en zeer aparte nerfstructuur van de buffel. Dit robuuste, stevige leder zal in gebruik alleen maar mooier worden. Het leder heeft van origine een uitstraling van geleefd leder.

Onderlinge verschillen in nerfbeeld van een gladde naar een grovere structuur dragen bij aan het open en natuurlijk karakter van Premium. Door de aard van de verving en looiwijze kunnen kleurverschillen voorkomen, die karakteristiek zijn voor deze bijzondere ledersoort. Klanten die voor deze ledersoort kiezen, dienen deze natuurlijke kenmerken te accepteren of liever gezegd, te waarderen. Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, kan er altijd sprake zijn van enige plooivorming.

Onderhoud:
Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging te voorkomen kunt u het leder 1 tot 2 maal per jaar behandelen met een ledervoeding of ledercreme voor aniline en wax ledersoorten. Premium leder blijft, zoals iedere ledersoort, gevoelig voor scherpe voorwerpen of ruwe materialen (spijkerbroeken). Als het leder beschadigd of verkleurd is dan kan het leder het beste worden behandeld met daarvoor bestemde was (wax-it), geschikt voor leder dat behandeld is met olie en wax. Lichte en oppervlakkige krassen kunnen al wrijvend met de hand of zachte doek enigszins weer worden weggepoetst. Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring. Door het natuurlijke karakter van aniline bestaat er altijd meer kans op verkleuring dan bij pigment of afgedekt leder.

 

_________________________________

Wat is Morgana leder?

Synoniemen: Morganaleer, Morgana leer, Morganaleder.

Huidtype: Runderhuiden, nerfleder
Looiing: Chroom
Dikte: 1.2 / 1.4 mm.
Finish: Piloten uitstraling maar dan op ijzersterk nerfleder. Aniline met schuureffect zorgt voor lichte vleug.

Morgana leder is gemaakt van chroom gelooide runderhuiden. Morgana leder is een natuurlijke ledersoort waarbij de finish-laag is behandeld met aniline verfstoffen (transparante verf). Morgana is na een lichte schuur- en verfbehandeling doorgewalkt waardoor het leder een licht, opgeruwd karakter heeft gekregen. Hierdoor heeft het leder een uitstraling gekregen van piloten leder.

In vergelijking met piloten leder is Morgana echter fijner en sterker. Door het gebruik van oersterke nerfhuiden (geen split) en fixatie heeft Morgana een wat fijner, harig karakter met een licht vleugeffect. Door deze behandeling heeft dit leder een hele mooie uitstraling, waarbij je heel goed de echtheid van de natuur kunt herkennen. Door het gebruik van aniline verfstoffen en een licht schuureffect ontstaat een transparante optiek met verschillende kleurnuances, waardoor er sprake is van "dieptebeeld" in het leder. Door deze behandeling kunnen kleurverschillen in onderlinge panden voorkomen, die karakteristiek zijn voor Morgana leder.

Doordat dit leder dus een natuurlijk karakter heeft kunnen oneffenheden zoals: insectenbeten, littekens, aders, structuurafwijkingen, vouwen etc. zichtbaar zijn. Klanten die voor deze ledersoort kiezen, dienen deze natuurlijke kenmerken te accepteren of liever gezegd, te waarderen. Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, kan er altijd sprake zijn van enige plooivorming.

Onderhoud:

Aangezien de toplaag van Morgana gefixeerd is behoeft dit leder minimaal onderhoud. Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging te voorkomen kunt u het leder 1 tot 2 maal per jaar behandelen met een ledervoeding of ledercreme voor aniline ledersoorten. Het is raadzaam om het leder 3 tot 4 per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray. Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring. Door het natuurlijke karakter van aniline bestaat er altijd meer kans op verkleuring dan bij pigment of afgedekt leder. Morgana leder blijft, zoals iedere ledersoort, gevoelig voor scherpe voorwerpen of ruwe materialen (spijkerbroeken).

 

_________________________________

Wat is Old leder?

Synoniemen: Oldleer, Old leer, Oldleder.

Huidtype: Runderhuiden, nerfleder
Looiing: Chroom
Dikte: 1.3 / 1.5 mm.
Finish: Semi-Aniline, gefixeerd, krasvast, vuil- en waterafstotend

Old leder is gemaakt van chroom gelooide runderhuiden. Old leder is een natuurlijke ledersoort waarbij de finish-laag wordt ingekleurd met was, olie en aniline verfstoffen (transparante verf). In de markt ook wel semi-aniline genoemd. Dit wil zeggen dat deze ledersoort niet is geschuurd en niet is geprent waardoor het originele nerfbeeld intact blijft. Door deze behandeling heeft dit leder een hele mooie uitstraling, waarbij je heel goed de echtheid van de natuur kunt herkennen.

Door het gebruik van was en olie in combinatie met verschillende aniline verfstoffen ontstaat een transparante optiek met verschillende kleurnuances, waardoor er sprake is van "dieptebeeld" in het leder. Door deze behandeling kunnen kleurverschillen in onderlinge panden voorkomen, die karakteristiek zijn voor Old leder.

Doordat dit leder dus een natuurlijk karakter heeft kunnen oneffenheden zoals: insectenbeten, littekens, aders, structuurafwijkingen, vouwen etc. zichtbaar zijn. Klanten die voor deze ledersoort kiezen, dienen deze natuurlijke kenmerken te accepteren of liever gezegd, te waarderen. Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, kan er altijd sprake zijn van enige plooivorming.

Onderhoud:
Aangezien de toplaag van Old licht gefixeerd is behoeft dit leder minimaal onderhoud. Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging te voorkomen kunt u het leder 1 tot 2 maal per jaar behandelen met een ledervoeding of ledercreme voor gefixeerde, geverfde ledersoorten. Het is raadzaam om het leder 3 tot 4 per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray. Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring. Door het natuurlijke karakter van aniline bestaat er altijd meer kans op verkleuring dan bij pigment of afgedekt leder. Old leder blijft, zoals iedere ledersoort, gevoelig voor scherpe voorwerpen of ruwe materialen (spijkerbroeken).

 

_________________________________

Wat is Venice leder?

Synoniemen: Veniceleer, Venice leer, Veniceleder.

Huidtype: Runderhuiden, nerfleder
Looiing: Chroom
Dikte: 1.3 / 1.5 mm.
Finish: Semi-Aniline, transparant

Venice leder is gemaakt van chroom gelooide runderhuiden. Venice leder is een natuurlijke ledersoort waarbij de finish-laag wordt ingekleurd met was, olie en puur aniline verfstoffen (transparante verf). In de markt ook wel semi-aniline genoemd. Dit wil zeggen dat deze ledersoort niet is geschuurd en niet is geprent waardoor het originele nerfbeeld intact blijft. Door deze behandeling heeft dit leder een hele mooie uitstraling, waarbij je heel goed de echtheid van de natuur kunt herkennen.

Door het gebruik van was en olie in combinatie met verschillende aniline verfstoffen ontstaat een transparante optiek met verschillende kleurnuances, waardoor er sprake is van "dieptebeeld" in het leder. Door deze behandeling kunnen kleurverschillen in onderlinge panden voorkomen, die karakteristiek zijn voor Venice leder.

Doordat dit leder dus een natuurlijk karakter heeft kunnen oneffenheden zoals: insectenbeten, littekens, aders, structuurafwijkingen, vouwen etc. zichtbaar zijn. Klanten die voor deze ledersoort kiezen, dienen deze natuurlijke kenmerken te accepteren of liever gezegd, te waarderen. Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, kan er altijd sprake zijn van enige plooivorming.

Onderhoud:
Aangezien de toplaag van Venice licht gefixeerd is behoeft dit leder minimaal onderhoud. Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging te voorkomen kunt u het leder 1 tot 2 maal per jaar behandelen met een ledervoeding of ledercreme voor semi-aniline of ledersoorten behandeld met was en olie. Het is raadzaam om het leder 3 tot 4 per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray. Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring. Door het natuurlijke karakter van aniline bestaat er altijd meer kans op verkleuring dan bij pigment of afgedekt leder. Venice leder blijft, zoals iedere ledersoort, gevoelig voor scherpe voorwerpen of ruwe materialen (spijkerbroeken).

 

_________________________________

Wat is Lotus leder?

Synoniemen: Lotusleer, Lotus leer, Lotusleder.

Huidtype: Europese stieren, nerfleder
Looiing: Chroom
Dikte: 1.1 / 1.2 mm.
Finish: Semi-aniline, licht afgedekt

Lotus leder is gemaakt van chroom gelooide, Europese stierenhuiden. Lotus leder is een natuurlijke, matte en gladde ledersoort. In de markt ook wel semi-aniline genoemd. Dit wil zeggen dat deze ledersoort niet is geschuurd en niet is geprent. Doordat Lotus is behandeld met een dunne laag hoogwaardige verfstoffen en niet kunstmatig wordt geprent heeft dit leder een hele mooie uitstraling, waarbij je heel goed de echtheid van de natuur kunt herkennen.

Hierdoor heeft Lotus ook een unieke souplesse en voelt het boterzacht aan. Het boterzachte gevoel bevordert het comfort van de banken en zorgt tevens voor een wat nonchalantere uitstraling. Doordat dit leder dus een natuurlijk karakter heeft kunnen oneffenheden zoals: insectenbeten, littekens, aders, structuurafwijkingen, vouwen etc. zichtbaar zijn. Klanten die voor deze ledersoort kiezen, dienen deze natuurlijke kenmerken te accepteren of liever gezegd, te waarderen. Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, kan er altijd sprake zijn van enige plooivorming.

Onderhoud:
Aangezien de toplaag van Lotus licht gefixeerd is behoeft dit leder minimaal onderhoud. Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging te voorkomen kunt u het leder 1 tot 2 maal per jaar behandelen met een ledervoeding of ledercreme voor semi-aniline of licht afgedekte ledersoorten. Lotus leder blijft, zoals iedere ledersoort, gevoelig voor scherpe voorwerpen of ruwe materialen (spijkerbroeken). Lichte en oppervlakkige krassen kunnen enigszins worden verminderd door gebruik van een ledercreme. Door de gladde structuur in combinatie met de matte uitstraling is het mogelijk dat deze krassen niet volledig worden bedekt. Lotus leder mag nooit worden schoongemaakt met huishoudmiddelen. Het schoonmaken van het leder mag alleen wrijvend met een nieuw, vochtig, uitgewrongen doekje (niet schrobben).

Tip: Een doekje wat eerder gebruikt is voor andere doeleinden (met glassex of andere schoonmaakmiddeltjes) mag nooit gebruikt worden voor het schoonmaken van het leder omdat er altijd reststoffen in een doekje achterblijven. Deze reststoffen kunnen alle ledersoorten zeer schadelijk aantasten.

 

_________________________________

Wat is Afrika leder?

Synoniemen: Afrikaleder, Afrikaleer, Africaleer, Africa leder, Africaleder, Afrika leer, Africa leer, Afrikaans leder.

Huidtype: Runderhuiden, nerfleder
Looiing: Chroom
Dikte: 1.3 / 1.5 mm.
Finish: Aniline met schuureffect

Afrika leder is gemaakt van chroom gelooide runderhuiden. Afrika leder is een natuurlijke ledersoort waarbij de finish-laag is behandeld met aniline verfstoffen (transparante verf). Afrika is na een lichte schuur- en verfbehandeling doorgewalkt waardoor het leder een licht, opgeruwd karakter heeft gekregen.

Hierdoor heeft het leder een uitstraling gekregen van geschuurd of opgeruwd leder. Door het gebruik van oersterke nerfhuiden en fixatie heeft Afrika een wat fijner, harig karakter met een licht breukeffect. Door deze behandeling heeft dit leder een hele mooie uitstraling, waarbij je heel goed de echtheid van de natuur kunt herkennen. Door het gebruik van aniline verfstoffen en een licht schuureffect ontstaat een transparante optiek met verschillende kleurnuances, waardoor er sprake is van "dieptebeeld" in het leder.Door deze behandeling kunnen kleurverschillen in onderlinge panden voorkomen, die karakteristiek zijn voor Afrika leder.

Doordat dit leder dus een natuurlijk karakter heeft kunnen oneffenheden zoals: insectenbeten, littekens, aders, structuurafwijkingen, vouwen etc. zichtbaar zijn. Klanten die voor deze ledersoort kiezen, dienen deze natuurlijke kenmerken te accepteren of liever gezegd, te waarderen. Aangezien leder een natuurproduct is en er altijd rek in het leder zit, kan er altijd sprake zijn van enige plooivorming.

Onderhoud:
Aangezien de toplaag van Afrika gefixeerd is behoeft dit leder minimaal onderhoud. Om het leder in optimale conditie te houden en uitdroging te voorkomen kunt u het leder 2 tot 3 maal per jaar behandelen met een ledervoeding of ledercreme voor aniline ledersoorten. Het is raadzaam om het leder 3 tot 4 per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray. Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring. Door het natuurlijke karakter van aniline bestaat er altijd meer kans op verkleuring dan bij pigment of afgedekt leder. Afrika leder blijft, zoals iedere ledersoort, gevoelig voor scherpe voorwerpen of ruwe materialen (spijkerbroeken).

 
 
 
   
Homerun Collectie - Haveco - Fauteuils Leder
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Homerun Collectie - Arend
Fauteuil Bram
Foto: Afrika leder - Moro
 
Homerun Collectie - Arend
Fauteuil Arend
Foto: Afrika leder - Moro
 
 
Homerun Collectie - Bjorn
Fauteuil Bjorn
Foto: Old leder - Fargo
 
Homerun Collectie - Arnie
Fauteuil Arnie
Foto: Old leder - Fargo
 
 
Homerun Collectie - Boris
Fauteuil Boris
Foto: Amazone leder - Bruin
 
Homerun Collectie - Albert
Fauteuil Albert
Foto: Amazone leder - Bruin
 
 
Homerun Collectie - Bryan
Fauteuil Bryan
Foto: Afrika leder - Tabak
 
Homerun Collectie - Arthur
Fauteuil Arthur
Foto: Afrika leder - Tabak
 
 
Homerun Collectie - Bert
Fauteuil Bert
Foto: Venice leder - Phantom
 
Homerun Collectie - Antwan
Fauteuil Antwan
Foto: Venice leder - Phantom
 
 
Homerun Collectie - Daan
Fauteuil Daan
Foto: Amazone leder - Bruin
 
Homerun Collectie - Casper

Fauteuil Casper
Foto: Amazone leder - Bruin

 
 
Homerun Collectie - Dennis
Fauteuil Dennis
Foto: Afrika leder - Tabak
 

Fauteuil Carlos
Foto: Afrika leder - Tabak

 
 
Homerun Collectie - Delano
Fauteuil Delano
Foto: Afrika leder - Moro
 
Homerun Collectie - Corne

Fauteuil Corne
Foto: Afrika leder - Moro

 
 
Homerun Collectie - Dirk
Fauteuil Dirk
Foto: Torro leder - Zwart
 
Homerun Collectie - Chris

Fauteuil Chris
Foto: Torro leder - Zwart

 
 
Homerun Collectie - Dion
Fauteuil Dion
Foto: Tasan leder - Rodeo
 
Homerun Collectie - Cliff

Fauteuil Cliff
Foto: Tasan leder - Rodeo

 
 
Homerun Collectie - Frits
Fauteuil Frits
Foto: Amazone leder - Bruin
 
Homerun Collectie - Edwin

Fauteuil Edwin
Foto: Amazone leder - Bruin

 
 
Homerun Collectie - Freek
Fauteuil Freek
Foto: Amazone leder - Grey
 
Homerun Collectie - Edward

Fauteuil Edward
Foto: Amazone leder - Grey

 
 
Homerun Collectie - Frank
Fauteuil Frank
Foto: Torro leder - Antraciet
 
Homerun Collectie - Edgar

Fauteuil Edgar
Foto: Torro leder - Antraciet

 
 
Homerun Collectie - Floris
Fauteuil Floris
Foto: Amazone leder - Lever
 
Homerun Collectie - Evert

Fauteuil Evert
Foto: Amazone leder - Lever

 
 
Homerun Collectie - Fons
Fauteuil Fons
Foto: Afrika leder - Tabak
 
Homerun Collectie - Erik

Fauteuil Erik
Foto: Afrika leder - Tabak

 
 
Homerun Collectie - Koen
Fauteuil Koen
Foto: Afrika leder - Tabak
 
Homerun Collectie - Jeroen

Fauteuil Jeroen
Foto: Afrika leder - Tabak

 
 
Homerun Collectie - Kai
Fauteuil Kai
Foto: Afrika leder - Mokka
 
Homerun Collectie - Joost

Fauteuil Joost
Foto: Afrika leder - Mokka

 
 
Homerun Collectie - Kevin
Fauteuil Kevin
Foto: Amazone leder - Grey
 
Homerun Collectie - Jaap

Fauteuil Jaap
Foto: Amazone leder - Grey

 
 
Homerun Collectie - Klaas
Fauteuil Klaas
Foto: Torro leder - Zand
 
Homerun Collectie - Johan

Fauteuil Johan
Foto: Torro leder - Zand

 
 
Homerun Collectie - Karel
Fauteuil Karel
Foto: Amazone leder - Bruin
 
Homerun Collectie - Jimmy

Fauteuil Jimmy
Foto: Amazone leder - Bruin

 
 
Homerun Collectie - Norbert
Fauteuil Norbert
Foto: Torro leder - Lever
 
Homerun Collectie - Maarten

Fauteuil Maarten
Foto: Dik Toledoleder - Lever

 
 
Homerun Collectie - Nico
Fauteuil Nico
Foto: Afrika leder - Brown
 
Homerun Collectie - Marco

Fauteuil Marco
Foto: Afrika leder - Brown

 
 
Homerun Collectie - Nigel
Fauteuil Nigel
Foto: Afrika leder - Tabak
 
Homerun Collectie - Maikel

Fauteuil Maikel
Foto: Afrika leder - Tabak

 
 
Homerun Collectie - Nicky
Fauteuil Nicky
Foto: Afrika leder - Mokka
 
Homerun Collectie - Michel

Fauteuil Michel
Foto: Afrika leder - Mokka

 
 
Homerun Collectie - Niels
Fauteuil Niels
Foto: Amazone leder - Grey
 
Homerun Collectie - Mario

Fauteuil Mario
Foto: Amazone leder - Grey

 
 
Homerun Collectie - Cherryl
Fauteuil Cherryl
Foto: Torro leder - Wit
 
Homerun Collectie - Anouk

Fauteuil Anouk
Foto: Torro leder - Wit

 
 
Homerun Collectie - Claire
Fauteuil Claire
Foto: Venice leder - Phantom
 
Homerun Collectie - Astrid

Fauteuil Astrid
Foto: Venice leder - Phantom

 
 
Homerun Collectie - Chantal
Fauteuil Chantal
Foto: Amazone leder - Grey
 
Homerun Collectie - Arjenne

Fauteuil Arjenne
Foto: Amazone leder - Grey

 
 
Homerun Collectie - Carla
Fauteuil Carla
Foto: Afrika leder - Moro
 
Homerun Collectie - Amber

Fauteuil Amber
Foto: Afrika leder - Moro

 
 
Homerun Collectie - Clarice
Fauteuil Clarice
Foto: Old leder - Tabacco
 
Homerun Collectie - Amalia

Fauteuil Amalia
Foto: Old leder - Tabacco

 
 
Homerun Collectie - Christel
Fauteuil Christel
Foto: Afrika leder - Tabak
 
Homerun Collectie - Angela

Fauteuil Angela
Foto: Afrika leder - Tabak

 
 
Homerun Collectie - Charissa
Fauteuil Charissa
Foto: Amazone leder - Lever
 
Homerun Collectie - Annette

Fauteuil Annette
Foto: Amazone leder - Lever

 
Homerun Collectie - Nikita
Fauteuil Nikita
Foto: Torro leder - Wit
 
Homerun Collectie - Esmee

Fauteuil Esmee
Foto: Torro leder - Wit

 
 
Homerun Collectie - Nelleke
Fauteuil Nelleke
Foto: Afrika leder - Moro
 
Homerun Collectie - Estelle

Fauteuil Estelle
Foto: Afrika leder - Moro

 
 
Homerun Collectie - Nadia
Fauteuil Nadia
Foto: Afrika leder - Tabak
 
Homerun Collectie - Eefje

Fauteuil Eefje
Foto: Afrika leder - Tabak

 
 
Homerun Collectie - Noortje
Fauteuil Noortje
Foto: Afrika leder - Tabak
 
Homerun Collectie - Evita

Fauteuil Evita
Foto: Afrika leder - Tabak

 
 
Homerun Collectie - Nathalie
Fauteuil Nathalie
Foto: Afrika leder - Mokka
 
Homerun Collectie - Eline

Fauteuil Eline
Foto: Afrika leder - Mokka

 
 
Homerun Collectie - Nicole
Fauteuil Nicole
Foto: Afrika leder - Moro
 
Homerun Collectie - Emma

Fauteuil Emma
Foto: Afrika leder - Moro

 
 
Homerun Collectie - Noa
Fauteuil Noa
Foto: Afrika leder - Tabak
 
Homerun Collectie - Ellen

Fauteuil Ellen
Foto: Afrika leder - Tabak

 
 
 
Afmetingen fauteuils
Homerun Collectie - Afmetingen fauteuils
 
 
naar boven